zondag 20 maart 2011

Stelling: Men moet strenger optreden tegen illegaal downloaden!

Vandaag de dag doet iedereen wel aan illegaal downloaden, niemand betaalt nog voor zijn liedjes,cd's...
Vroeger kocht iedereen zijn cd's en kwam er elke woensdag een top 10 uit.Tegenwoordig let niemand daar nog op en downloadt men de muziek die men wil horen, gratis.

De muziekwinkels lijden eronder, er zijn er de laatste jaren enorm veel faillied verklaard. Een recent voorbeeld daarvan is de Extra Zone. Als men nu de mensen zou beboeten die aan illegaal downloaden doen, dan zouden er al een heel stuk mensen naar de winkel gaan om hun Cd's te kopen. Of men zou eens moeten proberen om de downloadprogramma's te beboeten zoals: Bearshare, Limewire, Blubster, ....


Een tweede argument is dat het oneerlijk is tussen de mensen die wel hun cd's kopen en de mensen die het eigenlijk gratis downloaden van het internet. Mensen beseffen niet dat ze fout zijn en dat het illegaal is. Daarom moet het beginnen bij de ouders, Als zij illegaal downloaden, waarom zou hun kind het dan niet mogen doen? En daardoor beseft het kind dat niet goed. Als de ouders moeite zouden doen, zou dit het illegaal downloaden afremmen.


Een derde argument is dat als je een echte fan bent van een artiest dan  zou je er ook alles voor moeten over hebben om zijn Cd's te kopen, dus ook betalen! Als je naar zijn concert gaat betaal je toch ook voor de liedjes die hij speelt en luister je dus ook naar zijn muziek. Op Itunes kan je de liedjes downloaden van je favoriete artiest, en het kost je bijna niks. Dit is een kleine moeite voor het werk dat de artiest daar heeft ingestoken.


Dus om die redenen vind ik dat illegaal downloaden moet stoppen, het is een kleine moeite om in het vervolg je Cd te kopen dan het gratis te downloaden. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen overtuigen


Conclusie: Illegaal downloaden is diefstal

donderdag 10 maart 2011

Taalportfolio: Je komt er verder mee dan met chinees

Antiquariaat

Wist je al dat We het Nederlands eigenlijk een wereldtaal mogen noemen? Gemeten naar het aantal sprekers staat het Nederlands op de wereldranglijst  tussen positie 35 en 40, op 6000 talen in totaal. Op het internet is het Nederlands een van de tien  grootste talen! Er leren maar liefst 15000 studenten de taal aan meer dan 180000 onderwijsstellingen  in veertig landen. Volgens Shirley Sitaldin is het Nederlands daarom een wereldtaal. In IndonesiĆ« is het Nederlands geen wereldtaal maar wel een Europese taal zoals het frans, Duits en Russisch. Volgens Jugiarie Soegiarto  senior-docent Nederlandse Letterkunde aan de Universitas Indonesia Depok in Jakarta moeten we  middelen ontwikkelen om de taal te versterken anders sterft de taal binnen 10 of 15 jaar uit in IndonesiĆ«.
Wil je nog meer te weten komen over de Nederlandse taal in het Buitenland klik dan hier.
Of surf naar:http://taalschrift.org/editie/75/je-komt-er-verder-mee-dan-met-chinees